Как да закупите самолетен билет на най-ниската цена

Закупуването на самолетен билет е разходът който в повечето случай буквално ви „дърпа назад“ в финансово отношение. В тази статия ще споделим нашият опит затова как да „подпечатате“ вашето пътуване на възможно най-добрата цена.

1.Винаги проверявайте цената на билетите в режим „инкогнито“ това ще попречи на системите който авиокомпаниите използват да ви запомнят и съответно покачат цената всеки път когато засекат трафик от вашият IP адрес.

2.Понякога цената на билетите ще зависи от това какви сайтове сте посетили преди това. Примерно ако сте посетили сайт за сравняване на цените на авиокомпаниите е най-вероятно да бъдете офертирани по-ниска цена, но след като продължите с закупуването на билета цената ще бъде по-висока от първоначално показаната.

3.Цената на билета зависи и от това в колко часът го закупувате. Много вероятно е да намерите билет с по-ниска цена в 03:00 сутринта отколкото в 13:00 следобед, така че е добре да не подценявате този фактор.

4.Проверявайте цените на билетите с всички възможни браузери който имате на компютъра си. Вероятността да забележите разлика в цените на билетите използвайки различни браузери е голяма.

5.Авиокомпаниите ще направят всичко възможно да си купите билет час по-скоро, така че не се връзвайте на мигащи надписи като „има само 2 останали билета или места за този полет“   дайте си време и не правете прибързани решения. Отново използвайте друг браузер и ще видите, че двете останалите места някак си са се увеличили на 10.

6.Ако искате да купите билет на авиокомпания базирана в САЩ когато физически сте в България вероятността билетът да е по-скъп е огромна, защото вашият IP адрес ще издаде местонахождението ви т.е. България. Затова задайте „виртуална частна мрежа“ да скриете интернет дейността си. Свързвайки се към „виртуална частна мрежа“ целият ви трафик минава през криптиран тунел VPN. По този начин всички сайтове който посещавате и всички уеб услуги които ползвате ще виждат IP адреса на VPN сървъра вместо вашият., тоест ако искате да закупите билет на авиокомпания базирана в САЩ използвайте VPN базиран в САЩ така сайтът на авиокомпанията ще вижда, че вашата връзка идва от вътрешността на САЩ и следователно ще ви бъде предложена по-ниска цена.

7.Започнете с проверката на билетите месеци преди вашето пътуване. Редовно проверявайте дали цените вървят надолу или нагоре и си водете записки с най-добрите цени. Важно е да записвате номера на полета, датата, часът и цената. Така всеки път когато правите справка може да зададете точно този полет и да видите в коя посока растат цените.

8.Много често когато закупувате самолетен билет към определена дестинация намираща се в своя сезонен пик цената на билета ще е в пъти по-скъпа. Затова ако имате възможност избягвайте тази опция за да заплатите по-малко а и не забравяйте, че сезонния туризъм води до многократно увеличаване на цените за хотел, храна, ресторанти, забавления и прочие.

“Out of the box tip” – Ако да речем искате да посетите Аржентинската Патагония и полет до Буенос Айрес струва 1000$ спокойно може да проверите полетите до Сантяго, Чили където полетът може да е от порядъка на 600$.  Това означава, че имате 400$ остатък който спокойно може да похарчите в Чили докато се придвижвате към Аржентина. Защо да даваме излишни пари на авиокомпаниите? Бъдете „гъвкави“ и няма да съжалявате. Точно това направихме за пътуването ни до Южна Америка. Нямахме намерение да посещаваме Чили искахме директно да кацнем в Боливия само, че до Боливия билетите бяха по-скъпи с 300$, което за двама ни би означавало 600$. Проверихме билетите до Чили и останахме изненадани от по-ниската цена. Без да се чудим купихме билетите и спестихме около 600$ който спокойно ще похарчим преминавайки през Чили.

Put your backpack hit the road and set yourself free!

Реклами