Какви документи са нужни за влизане в Боливия

Престоят ни в Сантяго бе воден от една важна за нас цел – да вземем виза за Боливия от посолството им в Чили. Не отне много време да намерим търсената от нас сграда. Предварително бяхме чули и чели, че за визата ще са ни нужни две снимки и 50 долара. Мислихме си, че сме отишли подготвени.

Още с влизането ни посланникът с радост лично ни прие в кабинета си. Съобщи ни какви документи са ни нужни – две снимки, попълнен онлайн формуляр, план – какво искаме да посетим в Боливия, доказателство, че ще напуснем страната, както и разписка показваща, че разполагаме с финанси. Бяхме много щастливи, когато разбрахме, че визата за български граждани е напълно безплатна! Заловихме за работа. Разпологахме само с ден, да вземем визата. Върнахме се в посолството няколко часа по-късно с всичко нужно освен доказателство за напускане, което за наша радост, така и не потърсиха. С любопитни погледи започнахме да обесняваме какво искаме да посетим докато сме в Боливия и слушайки пратеникът на най-бедната държава в Южна Америка, започна да допълва списъкът ни с предпочитани дестинации, като бе съпроведен с кратка Боливийска история. Престоят ни в посолството се оказа по-дълъг и по-ползотворен от колкото очаквахме.

На следващият ден се върнахме да вземем паспортите си с още една запълнена страница. На влизане в Боливия, граничните служители останаха приятно изненадани, че сме се сдобили с нужната ни виза и ни пожелаха да се насладим на Боливия, нещо над което усилено и успешно работим.

Put your backpack hit the road and set yourself free!

Реклами