Как да подготвите ново приключение

Преди да започнете да планирате вашето бъдещо и живото променящо приключение има някои неща които е добре да знаете, за да може да извлечете максималното от вашето приключение. Ето и нашите топ 3 правила, които винаги следваме!

1.Знай с кого отиваш! – Това според мен е най-важната и определяща част при планирането на един трип с времетраене няколко месеца. Когато си на път се случват много необикновени неща, които няма как да те сполетят в ежедневието, затова е важно да познаваш добре човека до теб и да можеш да разчиташ на него в добри и лоши моменти. След като сте наясно с това, вече е лесно. Примерно, ако вие харесвате стоп и къмпинг, а вашият спътник не иска да чува за това, тази опция отпада моментално и ще трябва да работите над компромисен вариант в противен случай се пригответе за провален трип. Като имате тази информация вече може да работите над бюджет, маршрут, места за спане, забележителности и прочие. Може и да си позволите лукса да не планирате нищо, а просто да се носите по течението и да се наслаждавате на всеки един ден както вие си знаете. Понякога аз предпочитам този вариант, защото познавам добре човека, с когото пътувам и знам че е на същата вълна като мен.

Много хора избират да пътуват сами, не защото няма с кой да тръгнат, а защото не винаги се намира приятел, който да отговаря на характеристиките на плануваното пътуване, така че не подценявайте този фактор.

2.Бъди гъвкав – Много е важно да бъдете гъвкави във вашите планове. Никога не се ограничавайте до няколко забележителности или една държава. Мислете нестандартно и знайте, че магията на пътуването е да изпиташ нови емоции и да срещнеш нови хора. Никога не съм разбирал хора, които изключват много опции и възможности пред тях само, за да посетят Х дестинация където 99% от хората са чужденци. За пример ще ви дам следният случай: И аз и Пламена много искаме да посетим Мачу Пикчу, но сме наясно, че това ще ни струва цяло състояние плюс мястото винаги гъмжи от стотици чужденци. От опит знаем, че тайната и чарът на една държава е където са местните хора, а не където са тълпите с туристи. Така че преди да закупите организиран тур или да изключите дадена държава поради факта, че не може да посетите Х дестинация заради липсата на средства или време замислете се отново!

3.Последно по място, но не и по важност е да проучите климатичните условия в държавите където ще странствате. Това ще направи живота ви доста по-лесен и няма да намразите вашата раница още на първият ден. Сега си спомням как аз и Пламена тръгнахме на едноседмичен трип в планините на Уелс и бяхме взели какво ли не без да съобразим климата и да се фокусираме точно над каквото ни трябва. Благодарение на тази наша постъпка гърбовете ни се сърдят и до ден днешен! Взимайте само това, което е крайно необходимо и бъдете практични, където и да сте!

Put your backpack hit the road and set yourself free!

Реклами