10 съвета при пътуване в „Третият свят“

В тази статия ще споделим нашите съвети при пътуване в страни със слаба хигиена или така наречените страни от „третия свят“, за да може да се приберете вкъщи живи и здрави!

  1. Избягвайте да ядете плодове и зеленчуци, които не са измити и обелени. Същото важи и за храната. Не яжте сурова храна. Колкото по-топла и по-сготвена е една гозба толкова по-добре за вас. Запомнете Свари, Сготви, Обели или забрави! Не се поддавайте на гладът и яжте само, когато горе написаните правила са спазени.
  2. Пийте винаги минерална вода и запечатани оригинални напитки. Същото се отнася и при миенето на зъби.
  3. Често срещана грешка при пътуващите е да слагат лед в питиетата си. В повечето случаи ледът ще бъде от чешмяна вода, което в някои страни би означавало „Здравей Хепатит А“. Решението е да сложите вашето питие в купа или чанта с лед.
  4. Винаги носете таблетки за пречистване на водата. Не са скъпи и вършат страхотна работа. Вярно, водата наподобява вода от басейн, но поне няма да свършите с диария и дехидратация.
  5. Ако варите вода, оставете я да поври поне 7 минути. Изчакайте да изстине преди да я сложите в пластмасови бутилки. В противен случай ще има вкус на пластмаса. Не се шегувам, в Замбия ми отне известно време да разбера откъде идва вкусът на пластмаса и понякога зеленчуци във водата.
  6. Винаги носете антикомарин. Рано сутрин и при свечеряване комарите са най-активни. Повече как да се предпазите от тези насекоми ТУК.
  7. Избягвайте да ходите под жаркото слънце. Това може да доведе до дехидратация и главозамайване особено, ако сте на хапчета против Малария. Ако имате работа вършете я рано сутрин или привечер.
  8. Винаги носете хапчета против диария в себе си. Понякога нашите тела не са свикнали с чуждата кухня и това се отразява.
  9. Носете анти-бактериален гел. Много често при пътувания се налага да се храним в движение и един такъв гел ще ви бъде от огромна полза.
  10. Последно, но не по важност. Забравете за безотговорния секс. В някои страни особено Африканските мъжът ще се чувства като цар, а жената като царица. Местните ще проявяват огромен интерес към вас. Бъдете разумни!

Put your backpack hit the road and set yourself free!

Реклами