Какви документи са нужни за влизане в Перу

Ако ви предстои пътуване към Перу и се чудите какви документи ще са ви нужни, тук с Пламена ще се опитаме да споделим нашият опит и информация относно това.
Перу за разлика от Боливия дава на Българските граждани право на престой до 90 дни без да се изисква виза. Единственото, което трябва да направите е да се появите на границата добре изглеждащи с паспорт валиден най-малко за следващите 6 месеца в ръка. Точно това направихме с Пламена пресичайки границата от Боливия към Перу през Копакабана. Също така печатът гарантиращ мястото ви в Перу е безплатен – запомнете това и в случай, че ви поискат пари, защото и това сме чували не плащайте. Навсякъде е упоменато, че за Български граждани пребиваването в Перу до 90 дни е безплатно. Още една важна подробност е, че тази граница може да се пресича пеша за разлика от някои други в Южна Америка, които задължително изискват преминаване с пътно превозно средство.
Граничните офицери очевидно бяха свикнали на многобройните туристи, които влизат и излиат ту в едната, ту в другата държава, подобно на мравки в мравуняк. Посрещнаха ни с изкуствена усмивка, не по малко студена от самите Перуанци, което разбрахме в последствие. Дадоха ни да попълнем така познатата Имиграционна карта и след бърз преглед на попълненото, вече печатите се бяха „настанили“ удобно на една от страниците в паспортите ни. Това беше всичко.

Много е важно имиграционната карта да се пази наравно с паспортите, защото без нея излизането от Перу ще бъде невъзможно. В случай, че я изгубите се свържете незабавно с полицията. В интернет може да пападнете на информация, че ще ви искат банково извлечение на парите с които разполагате, график на пътуването, автобусни и самолетни билети като доказателство, че напускате Перу и какво ли още не. Нашият опит се простира до 4 държави Чили, Боливия, Перу и Еквадор и истината е, че само в Боливия ни поискаха горепосочените документи, защото трябваше да вземем виза от Боливийското посолство в Чили. С паспорт в ръка, чифт чисти дрехи и усмивка се стига далеч. Успех!
Put your backpack, hit the road and set yourself free!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.