Какви документи са нужни за влизане в Еквадор

Еквадор е една страхотна държава, която безспорно всеки пътешественик трябва да включи в плана си. Още по-добрата новина е че за нас Българите влизането в Еквадор става лесно и безплатно и не на последно място може да продължи до 90 дни без да се изисква виза за това.

Както сме споменавали в предишни статии, единствените неща, за които трябва да се погрижите са външният вид и паспорта – който трябва да бъде валиден поне за следващите 6 месеца от датата на влизане. Граничният служител, ще ви подхвърли Имиграционната карта и след като я попълнете ще се сдобиете с печати даващи ви правото да се насладите на Еквадор. Пазете Имиграционните карти, защото без тях напускането на Еквадор ще бъде проблем. Ако все пак имате лошият късмет да ги загубите незабавно се свържете с полицията.

С Пламена прекосихме границата от Перу към Еквадор през Ла Балса (последният град преди границата с Еквадор). Не ни бяха поискани документи доказващи, че имаме пари, обратни билети за вкъщи или билети доказващи, че напускаме страната на бананите, нито график, къде ще ходим и какво ще правим. Тук искам да вмъкна една малко подробност, но от голямо значение. Ако пресичате границата от същото място имайте в предвид, че всеки ден тръгва автобус за Зумба – първият по-голям град в Еквадор на 60 км. от границата. Превозното средство пътува всеки ден от  12:00ч и 17:00ч. и изглежда ето така.

Няма други автобуси нито пък има какво да се прави в селцата след границата. Превозни средства почти няма и движение към Зумба леко казано не съществува, така че гледайте да сте навреме.

Успех!

Put your backpack, hit the road and set yourself free!

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.