Филмови „звезди“ из Колумбийските среди Част II

След като спахме, както само двадесет годишни могат да спят, най-после алармата издрънча в 4 и нещо и от сърце се молихме някой да се появи на вратата, защото в противен случай щяхме да бъдем много раздразнени. Самото ставане, не ни се понрави много, но какво да се прави нали се бяхме нагърбили с тази интересна задача.

Точността на Лейди Хименес можеше да бъде сравнявана с точността на Тисот. Слънцето се приготвяше за „излизане“ подобно на нас и това ни вдъхна спокойствие, което можеше да бъде обяснено и с липсата на кола чакаща отвън . Лейди Хименес ни поведе из улиците на Богота, където ходейки „събирахме“ всички грингоси, на които тя бе дала същото обещание. Те излизаха с подпухнали очи и се успокояваха, че има и други хора, след това разбрахме, че не сме били единствените, на които това им се е сторило съмнително. Час по-късно отборът беше пълен. Грингоси от Франция, Австралия, Германия, Америка, Швейцария, Австрия и Мексико се носеха като рояк пчели към чакащите таксита, които Лейди беше организирала. Докато препускахме през задръстените пътища, мислите, които ни тревожиха само до преди няколко часа напълно се бяха изпарили и даже се чудихме как може да сме се усъмнили. Не след дълго, вече бяхме на паркингът, където влязохме като мочилерос (пътешественици с раници на гърба), а излязохме като филмови звезди от 80-те. Веднага бяхме „задърпани“ към гримьорните за грим и прическа, а по-късно и към гардеробните. Преживяхме „пълна промяна“, която искахме да запаметим в нашите апарати, когато един от отговорниците, ни събра и ни съобщи лошата новина, че снимките са забранени, за да не изтича информация за филма. Все пак правилата бяха нарушени и се запътихме към снимачната площадка.

Пристигнахме в хотелът, където трябваше да бъде заснета сцената. Пламена имаше тежката задача да излезе от такси и да се запъти към фоайето придружавана от нещо като нейна приятелка. Другите грингоси трябваше просто да вървят и да влизат и излизат от хотелът. На мен се падна палавата задача да бутам количата с подаръците на Пенелопе Круз подарени й лично от Пабло Ескобар (Хавиер Бардем), тоест бях пиколо. Голямата звезда – Пенелопе Круз се появи на снимачната площадка, след като бяхме разиграли сцената около 15-тина пъти с друга статистка като нас, вместо с Пенелопе. Това се прави с цел големите звезди да не губят част от ценното си време, което прекарват почивайки в хотелските стаи. Тя от своя страна се движеше като газела и впечатляваше с актьорската си игра. Всяко движение на лицевите мускули перфектно съвпадаше с казаното от нея и така езикът на тялото беше в пълно съотношение с изречените заучени фрази. Личеше си от далече, че тази жена има дългогодишен опит под светлините на прожекторите. Много интересен факт е, че по време на снимките всички избягват да „зяпат“ актьорите в очите, защото по този начин се разконцентрирали и не им харесвало. Това го разбрах по трудния начин, след като я изучавах с очи за известно време.

Всички бяхме спокойни и просто се наслаждавахме на този безценен опит и необикновен ден, който така неочаквано беше долетял при нас. Всяка сцена отнемаше адски много време и в един момент разбрахме, че снимките ще продължат до късно.  С минаването на времето и преповтарянето на пръв поглед не сложните сцени, на всички статисти взе да им доскучава. Не през цялото време за всеки се намираше роля т.е. имаше периоди, в които много хора просто наблюдаваха и чакаха да им бъдат възложени задачи. Аз бях един от тях и последните 4-5ч., не правих нищо. Пламена, която приличаше на успяла холивудска звезда беше въвличана в повече сцени като на една от сцените тя стоеше точно зад Пенелопе Круз, докато тя разговаряше с таен агент (Питър Саргаард) в нещо като подземен бар. За наш късмет или не тази сцена беше разделена на 2 части и новата изгряваща холивудска звезда – Пламена трябваше да присъства до края на снимките. Интересното беше, че докато Пенелопе и Питър разговяряха в бара заснемайки сцената всички други статисти просто се преструваха, че говорят като по този начин актьорите имат възможността да се концентрират напълно без да бъдат разсейвани (наблюдавайки това, аз се смеех, защото всички приличаха на ненормални). След успешното завършване на записа големите звезди напуснаха снимачната площадка, а всички други бяха помолени отново да заемат местата си и да започнат да говорят каквото и да било, за да може този запис на звук да бъде вметнат в филма.За наша огромна изненада този ден се запознахме с около 13-тина Българи, които гордо представяха родината ни в Колумбия. Екипът от професионалисти отговаряше изцяло за камера, звук, ефекти и още много други неща свързани с филма, които ние не разбираме. Хората се ползваха с уважение от Колумбийските и Испанските си колеги, които не веднъж споменаваха докато си говорим, че Българите са едни от най-добрите в този бранш. Те от своя страна бяха запазили човечността си и след като се запознахме с повечето от тях прекарахме не малко време говорейки си (благодарение на бавната работа на Колумбийците и Испанците според БГ екипът). Те разкриха, че Пламена ще се радва на повече слава от мен в този филм и ще бъде излъчена в цял ръст за няколко секунди, а аз най-вероятно ще бъда показан само в гръб.

Необикновенният ден приключи около 20:15ч., и така общо бяхме прекарали повече от 13ч., на снимачната площадка. Дадоха ни обещаните пари обменихме ги и изморени от този дълъг ден и недоспали от снощната вечер се запътихме към хотелчето, за да си вземем багажа и прекараме нощта спейки на летището в спалните си чували като истински филмови звезди.

Put your backpack hit the road and set yourself free!

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.